Bente

“Meedoen aan deze campagne geeft mij kracht”

Ik heb te lang met zo’n groot geheim rondgelopen en niet gepraat. Terwijl het zo belangrijk is dat dit gezien wordt, hier moet over gesproken worden. De schade van misbruik is zo groot, het heeft impact op je hele leven, ik wil dat dat zichtbaar wordt. Ik wil de eenzaamheid doorbreken. Het misbruik heeft zoveel van me afgenomen en zoveel verwoest. Ik merk dat meedoen aan deze campagne mij heel veel kracht geeft. Eindelijk kan ik iets doen.


“Ik dacht altijd dat ik gek was”

Ik ben vanaf ongeveer mijn 3e t/m mijn 6e jaar misbruikt binnen de familiekring.
Ik heb het leven altijd als heel zwaar ervaren. Ik dacht als kind al: Hoe doen mensen dat, leven? Ik vind het niet te doen. Ik had als kind last van selectief mutisme, altijd extreem angstig en heel somber, vanaf mijn achtste was ik bezig met zelfmoordpogingen/gedachten. Ik dacht altijd dat ik gek was, ik wist niet dat het misbruik de oorzaak was van hoe ik mij voelde.

Toen ik 27 was en ver van de plek van waar het gebeurd was in therapie ging, kwam het beetje bij beetje omhoog. Ik was altijd zo gedissocieerd, zo overleefde ik. Wel heb ik daarvoor altijd een gevoel gehad dat er iets gebeurd moest zijn, wat ik niet kon plaatsen. De nachtmerries, de herbelevingen, de triggers.
Ik liep steeds weer vast. Heb drie studies geprobeerd, maar werd uiteindelijk steeds weer te somber en te angstig waardoor ik ermee moest stoppen, zo ook met werk. Relaties ging ik nooit aan, daar was ik te angstig voor, ik liet niemand dichtbij komen. Tot ik een oudere man ontmoette, waar ik een relatie mee kreeg. Ik dronk in die tijd veel, verdoofde mezelf. Ik heb veel problemen in de hechting, waardoor ik totaal afhankelijk werd. Het was een ongezonde relatie. Iemand dichtbij laten is nog een moeilijk thema.
Ik had in mijn jeugd niet iemand om op terug te vallen. Nu heb ik veel mensen in mijn leven door wie ik mij gezien, gehoord en gesteund voel.

“Puzzelstukjes vallen steeds meer op hun plek”

Ik heb van kinds af aan heel veel therapie gehad. Het was altijd duidelijk dat er iets met mij aan de hand was, maar niemand wist wat. Nu sinds 8 jaar heel intensief in therapie. Eerst dagbehandeling, vervolgens twee jaar opname en nu o.a. EMDR en lichaamsgerichte therapie.
Ik ben nog steeds vol in proces en leer mezelf steeds beter kennen. Puzzelstukjes vallen steeds meer op hun plek. De relatie met mijn lichaam is nog moeilijk, maar ik ben minder gaan dissociëren. Ik ben niet langer gek, ik heb een trauma meegemaakt.

Belangenbehartiging

Stichting Misbruikt! behartigt de belangen van mensen die seksueel misbruikt zijn. In onze tijdlijn vind je specifieker wat we hebben gedaan in de belangenbehartiging rond georganiseerd gewelddadig seksueel kindermisbruik.

Stichting Misbruikt!