Als je iemand hebt misbruikt…

…start dan het gesprek.

Bel gratis en anoniem Stop it now!
op nummer: 0800 266 64 36
Stop it now! is een organisatie die hulp biedt aan mensen die dreigen een grens over te gaan of dat al zijn gegaan ten aanzien van minderjarigen. Ze luisteren, geven advies, schatten samen met jou alle risico’s in en wijzen je, als jij dat wilt, de weg naar gepaste hulpverlening

…bekijk dan de filmpjes op deze pagina.

Deze filmpjes zijn gemaakt door regisseur Heleen Minderaa en producent Moondocs uit Amsterdam. Sander van Arum, Iva Bicanic en Aafke Scharloo geven hun kijk op de documentaire “Niks aan de hand” waar Miranda Freriks in gesprek gaat met haar pleger. Misschien is het te spannend voor je om te kijken maar probeer het. Er zijn zoveel manieren om hulp te vinden maar belangrijk is eerst dat je begrijpt wat er is gebeurd en ook dat jij niet alleen de veroorzaker van problemen hoeft te zijn maar ook een sleutel voor oplossingen.

…dan bestaan er manieren voor “verschoning”.

Als je de moed hebt om je bewust te worden van wat je deed of doet is het misschien moeilijk maar niet onmogelijk om je verschoont te voelen van wat je fout hebt gedaan. Het kost wel tijd, inspanning en kan alleen als je de verantwoordelijkheid neemt voor wat je deed. Dat helpt jou en ook jou slachtoffer(s). Praat er over. Met je huisarts of met een goede vriend of liever nog, met een hulpverlener die verstand heeft van deze problemen. Bel Stop it now! om te overleggen wie jou hulp kan bieden in de regio waar je woont.


Grensoverschrijdend gedrag komt niet zomaar uit de lucht vallen…

Veel plegers van seksueel geweld zijn zelf ook seksueel misbruikt, zijn gepest, voelen zich alleen of ze zijn opgegroeid in een onveilig gezin. Dat is geen excuus voor wat je doet of gedaan hebt maar het is misschien wel een verklaring. Kijken naar jezelf en leren begrijpen waarom je doet wat je doet of deed wat je deed is een manier om beter verder te kunnen leven. Zoek hulp want deze weg kan erg eenzaam zijn.

Via een telefonische hulplijn en een chat biedt Stop it Now anoniem, vertrouwelijk en gratis ondersteuning aan iedereen die zich zorgen maakt over zijn of haar seksuele gevoelens en/of gedrag richting minderjarigen. Denk aan iemand die kinderporno kijkt of seksueel kindermisbruik dreigt te plegen of gepleegd heeft. Stop it Now is er ook voor naasten en professionals. Bereikbaar via telefoon 0800-2666436 of via de chat op www.stopitnow.nl.

Stop it Now heeft ook een lotgenotengroep voor naasten (https://stopitnow.nl/voor-naasten/lotgenotengroep) en een forum voor naasten (https://forum.stopitnow.eu/)”

STOP IT NOW! Bel 0800 266 64 36

Project ‘Niks aan de Hand’
In onderstaande filmpjes geven Iva Bicanic, Sander van Arum en Aafke Scharloo belangrijke informatie over seksueel misbruik. Bekijk de filmpjes rustig en als je na aanleiding van de informatie graag met iemand zou willen praten bel dan Stop it now!

Deze filmpjes zijn gemaakt door regisseur Heleen Minderaa en geproduceerd door Moondocs (copyright)

Het stopt als het uitkomt – Hoe stopt het, hoe ga je verder?
Dissociatie – Wat maakt nou dat de pleger niet stopt?
Als een pleger wil stoppen – Wat kan je doen?
Triggers – “Een kleur, een geur of een geluid kan je in één klap terug zetten in het misbruik.”
Grooming – Hoe doet een pleger dat?
Waarom wordt iemand pleger – Het verleggen van grenzen
Interactie – De relatie tussen slachtoffer en pleger, hoe zit het in elkaar?

Stichting Misbruikt!