Ik vraag dit voor een vriend(in)

Miranda Freriks, directeur van Stichting Misbruikt!, schreef onlangs samen met Iva Bicanic en Esther Verhees een boek over seksueel misbruik. Ze waren bij praatprogramma Beau te gast om hierover te vertellen.

Het overkomt vele kinderen en volwassenen: seksueel misbruik door een bekende of onbekende. Misbruik is een verwarrende ervaring, die diep verscheurend kan zijn. Kan ik beter wel of niet vertellen wat mij is overkomen? Hoe kan ik omgaan met schuld- en schaamtegevoelens? Waarom deed niemand iets? Is het normaal dat ik het gevoel heb dat mijn leven er niet meer toe doet? Waar vind ik (therapeutische) hulp? En soms kunnen je vragen zo beladen voelen dat je ze hooguit ‘voor een vriend(in)’ durft te stellen…

In dit boek gaan Iva Bicanic, Miranda Freriks en Esther Verhees in op 123 veel voorkomende vragen over seksueel misbruik. Zij richten zich hierbij met name op de vragen die leven onder volwassenen die als kind seksueel misbruik hebben meegemaakt. De onderwerpen belichten ze vanuit drie perspectieven: wetenschappelijk onderzoek, behandeling en ervaringsdeskundigheid. Het doel van dit boek is informatie aan te reiken, een steun in de rug te bieden en hoop te geven op een fijn leven.

Wil je het boek lezen? Schaf het boek aan via bol.com of via je lokale boekhandel.

Stichting Misbruikt!